Skattelistene lokket mobilbrukerne

Så langt i 2013 har i snitt 17 prosent av besøkene til skatteetaten.no kommet fra små enheter. Da skattelistene ble lagt ut sist fredag, nesten doblet andelen mobil- og nettbrettbesøk seg.

Tilsammen 30 prosent av trafikken kom fra små enheter; 16 prosent fra mobil og 14 prosent fra nettbrett.

Uten navn

Andelen mobil- og nettbrettbrukere fredag 18 oktober sammenliknet med snittet for 2013.

Nettavisene er trafikkdrivere
Når det gjelder årsakene til økningen i andelen besøk via mobil og nettbrett, er nettavisene et viktig stikkord. Blant de som besøkte skatteetaten.no fredag 18. oktober, kom 45 prosent fra en lenke på et annet nettsted. Det normale er 19 prosent.

mobil

Stadig flere besøker skatteetaten.no på mobil.

Økningen kan forklares med at nettavisene lenket til skattelistene på skatteetaten.no. Hoppet i andelen besøk på små enheter kan igjen forklares med at nettavisene har en høy andel mobil- og nettbrettbrukere. Disse fikk vi altså besøk av. Det var vg.no, Dagbladets sjekkskatten.no og nrk.no som leverte mest trafikk til skatteetaten.no da skattelistene ble lagt ut.

Populært reisestoff
På en normal dag for skatteetaten.no, det vil si når det ikke skjer noe spesielt, peaker trafikken klokken 10, altså når folk er kommet på jobb. Dagen da skattelistene ble lagt ut, toppet trafikken seg i den perioden mange er på vei til jobb (se skjermdump under). Dette forklarer også noe av økningen i andelen mobil- og nettbrettrafikk.

18. oktober

Utviklingen i besøk på skatteetaten.no fredag 18. oktober.