Advarer mot falske e-poster

Skatteetaten har fått meldinger om at det er sendt ut et betydelig antall falske e-poster om skatterefusjon fra en adresse som utgir seg for å være etatens. Dette er et forsøk på svindel. Slett e-posten.

Phishing-forsøk
I e-posten får mottaker beskjed om at hun eller han vil få tilbakebetalt et tilgodebeløp på skatten. For å få utbetalt pengene må mottaker sende inn sensitiv informasjon ved å trykke på en lenke. Dette er et såkalt phishing-forsøk, for å lure til seg kredittkortnummer og koder.

– Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post, sier sikkerhetssjef i Skatteetaten Svein Mobakken.

Falsk avsenderadresse
Adressen det sendes fra eksisterer ikke i Skatteetatens systemer, og systemene har ikke blitt hacket. Årsaken til at det ser ut som Skatteetaten er avsender, er at svindlerne har sendt ut en e-post der de har lagt inn en falsk adresse i avsenderfeltet. Det vil heller ikke være mulig for svindlerne å motta svar til adressen de utgir seg for å sende fra, sier Mobakken.

Slett e-posten
Hvis man har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en svindel-e-post, sperr kort og konti så raskt som mulig. Ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, eller svar på e-posten. Trykk ikke på noen eventuelle lenker eller vedlegg.

Publikum: Kontakt 800 80 000

Presse, kontakt Skattedirektoratets pressetelefon: 945 01 000