Formuesskatten til værs

Nyhetsbildet og den politiske debatten setter tydelige spor i statistikken på skatteetaten.no.

Mandag 12. august gikk formuesskatten til værs – i alle fall på skatteetaten.no. Dette var dagen da NRK slapp en nyhet om en studie som viser at formuesskatten ikke rammer bedriftene.

Grafen under viser utviklingen i august i antall sidevisninger på skatteetaten.nos side om formuesskatt. Her ser man et tydelig hopp 12. august. Nyhetssaken utløste altså et behov for mer informasjon om formuesskatten.

Formuesskatt dag for dag

Men hva hvis jeg brøt tallene ned på timer. Ville jeg se at trafikken på skatteetaten.no fulgte nyhets- og debattsendingene 12. august?

Antagelsen var riktig. Ta en titt på grafen under.

Formuesskatt time for time 2

Det første hoppet i antall sidevisninger kom klokken 19. Dette er tidspunktet for Dagsrevyen på NRK, der saken først ble sluppet.

Etter dette ser vi et nytt og kraftig hopp klokken 21, trolig på grunn av nok en nyhetssending på NRK, kombinert med en påfølgende partilederdebatt der studien om formuesskatten var tema.

Klokken 21 er siden om formuesskatt den mest besøkte siden på skatteetaten.no, sett bort i fra forsiden.

Den siste peaken i trafikk fikk formuesskatt-siden kl. 23, som sammenfaller med kveldsnytt på NRK.

Kan du komme på andre aktuelle valgkampsaker og debatter som kan utløse trafikk på skatteetaten.no? Gi oss innspill – vi sjekker gjerne ut hypotesen din.

/Marit Dorothea Bjørnstad (@MaritDorothea)