Hva skal barnet hete?

Har du nettopp fått barn? Da kan du være med å prøve ut Skatteetatens splitter nye tjeneste for å melde inn navnet på barnet til Folkeregisteret.

– Denne uken vil ca 100 foreldre motta en henvendelse fra oss hvor vi spør om de vil teste ut denne nye tjenesten, forteller Viveca Liodden, leder for prosjekt Modernisering av Folkeregisteret. Men, alle som har fått barn og som ikke allerede har meldt inn navnet til Folkeregisteret, kan bli med å teste ut denne nye tjenesten.

– Vi tror og håper at den nye tjenesten vil oppleves som mer intuitiv og brukervennlig for foreldrene som skal melde inn navn på barna sine. I de fleste tilfellene vil foreldrene få bekreftet navnevalget umiddelbart etter innsendingen, ettersom automatiseringsgraden vil være mye høyere.

– Under denne piloten har vi likevel valgt å la alle meldingene gå til en manuell behandling for å kunne følge godt med, og sikre at alt fungerer slik det skal. Vi har et team med erfarne saksbehandlere i Hammerfest som vil følge opp alle sakene som meldes inn, og sikre at de blir korrekt behandlet, avslutter Liodden.

Slik blir du med

For å delta i piloten, må du logge deg inn via ID-porten med Bank-ID eller tilsvarende.
Klikk her for å melde inn navn til barnet i ny digital tjeneste
Under «Dine aktiviteter» midt på siden skal det ligge en melding om navnevalg med status «Under utfylling». Klikk på «Vis» og følg instruksjonene videre i tjenesten.
Merk at denne tjenesten kun er tilgjengelig for de som nettopp har fått barn og har behov for å melde inn navn til Folkeregisteret. Meldingen lages på bakgrunn av en fødselsmelding.

Flere nye borgertjenester

Folkeregisterprosjektet er inne i et spesielt aktivt halvår, med innføring av flere nye tjenester for innbyggerne. Tidligere denne måneden piloterte prosjektet en ny digital tjeneste for å melde flytting, som vi tester ut før den lanseres denne våren.

Gi oss din tilbakemelding

Ved å delta i denne piloten er du med på å påvirke hvordan denne løsningen vil bli. Vi kan også ta kontakt i etterkant for å høre om din opplevelse av den nye tjenesten. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger er du også velkommen til å kontakte prosjektet på følgende e-post: MF-sporsmal@skatteetaten.no.

På forhånd tusen takk!