Nye filmer: Finn Fradrag finner frem på interspace

Husker du Finn – han som ville levere selvangivelsen via «interspace»? I år har vi laget to filmer, for å vise Finn og andre som har endringer i selvangivelsen hvordan man kan endre og legge til poster elektronisk. 

Finn og Signe Fradrag

Finn og Signe Fradrag

I tillegg til de to instruksjonsfilmene, har vi laget en informasjonsfilm til utenlandske arbeidstakere. Filmen gir en innføring i selvangivelsen med hovedbudskap «Ikke betal for mye skatt – sjekk selvangivelsen din».

Se filmene nederst i saken.

E-brukerne først ut
Onsdag 19. mars er selvangivelsen og foreløpig skatteberegning klar til de som registrerte seg som e-brukere innen 3. mars. Resten får tilgang til selvangivelsen 1. april. Det å gi e-brukere tidligere selvangivelse, er et insentiv for å få flere til å kvitte seg med papiret og sjekke og levere selvangivelsen elektronisk. Blant de som ikke brukte leveringsfritaket i fjor, valgte 28 prosent å levere selvangivelsen på papir. Vårt mål er at flere av disse i år skal endre og levere elektronisk.

På skatteetaten.no har vi fått tilbakemeldinger fra brukerne våre om at de trenger bedre veiledning om hvordan de endrer selvangivelsen elektronisk. Derfor har vi laget to filmer om hvordan du endrer selvangivelsen – en om hvordan man legger til en post, og en annen om hvordan man endrer en post.

Som eksempler i filmene ha vi brukt poster som mange har spørsmål om:

  1. hvordan man krever fradrag for reiser mellom hjem og jobb
  2. hvordan man fordeler gjeldsrentene mellom seg selv og partneren

Alle tre filmene er produsert av Try/Apt.
Les alt om selvangivelsen på skatteetaten.no/selvangivelse.