Oppdaterte Apple-brukere

Apple lanserte nylig iOS 7. Det tok ikke mange timer før det ga utslag i statistikken på skatteetaten.no.

Vi ser i statistikken på at brukerne våre er oppdatert på teknologi. Det fikk vi bekreftet da Apple nylig lanserte iOS 7. Dette var en ganske radikal forandring av brukergrensesnittet, og var mye debattert i forkant av lanseringen. Det ser ikke ut til å bekymre eierne av Apples produkter. Torsdag 18. september slapp Apple den nye versjonen, og etter kort tid ga det utslag i statistikken. Se bare her:

ios_6-7

Ved å bryte opp tallene for mobil og nettbrett ser vi at allerede har nærmere 70 % av iOS 6-brukerne våre oppgradert til iOS 7. Vi ser også et mønster i at telefonen får oppdateringen først, før man hiver seg ned i sofaens dyp og gjennomgår samme overhaling av nettbrettet.

fra-ios_6-til-7

Vi får nok en bekreftelse på dette når vi ser på hvor raskt brukerne oppdaterer fra 7 til 7.0.2, både på mobil og nettbrett:

fra-ios_7-til-702

De samme trendene ser vi også for Android, andre operativsystem og nettlesere generelt. Dette gir oss et verdifullt grunnlag når vi lager nye tjenester, og nordmenns vilje og evne til å ta i bruk ny teknologi veide tungt da valget falt på responsivt design da vi lanserte nye skatteetaten.no i november 2012.

Er det annen statistikk du er nysgjerrig på? Skriv inn i kommentarfeltet.