Skal du flytte? Hjelp Skatteetaten med å prøve ny, digital flyttemelding!

Skatteetaten utvikler en ny digital flyttemeldingstjeneste som skal lanseres denne våren. Tjenesten vil erstatte dagens flyttemeldingstjeneste i Altinn.

– Nå moderniserer vi flyttemeldingen og lager en ny og mer automatisert behandling, forteller Viveca Liodden, leder av prosjektet Modernisering av Folkeregisteret. Målet er å levere en enklere og mer brukervennlig tjeneste til borgerne, og samtidig forenkle saksbehandlingen av flyttemeldinger internt i Skatteetaten.
For å sikre at den nye flyttemeldingen fungerer slik den skal, trenger prosjektet hjelp til å prøve ut tjenesten før den lanseres ut i markedet. Prøveperioden varer frem til 26. februar som også er datoen som vi har planlagt å lansere tjenesten for alle.

Slik gjør du det
Du logger deg inn via ID-porten med Bank-ID eller tilsvarende.
Klikk her for å melde flytting for deg og familien din i ny digital tjeneste.
Noen flyttemeldinger vil bli helautomatisk behandlet, og da vil du få bekreftelsen tilsendt i Altinn. Andre saker vil kunne gå til manuell behandling, og da er det saksbehandlere ved Folkeregisteret i Oslo som vil behandle saken din.

Trenger din hjelp
Ved å delta i denne piloten er du med på å påvirke hvordan denne løsningen vil bli. Vi kan også ta kontakt i etterkant for å høre om din opplevelse av den nye tjenesten. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger er du også velkommen til å kontakte prosjektet på følgende e-post: MF-sporsmal@skatteetaten.no.
På forhånd tusen takk!