Tilgjengelighetsprisen til Skatteetaten.no

Difi har i dag kåret årets offentlige nettsteder. Skatteetaten vant prisen for årets mest tilgjengelige nettsted. Juryen roser Skatteetaten for sitt systematiske arbeid for bedre brukskvalitet.

Difi har siden 2004 gjennomført årlige kvalitetsvurderinger av offentlige nettsteder; et arbeid konstituert direktør i Difi Vivi Lassen er stolt av:
– Med disse vurderingene hedrer og løfter vi frem de nettstedene som virkelig har gjort en god innsats, samtidig som vi får økt oppmerksomhet på problemstillinger og områder som offentlige forvaltningsorgan og nettsteder har et særlig ansvar for å følge opp.

Skattedirektør Hans Christian Holte forteller at Skatteetaten jobber systematisk med å ta utgangspunkt i brukerbehov når de skal løse sitt samfunnsoppdrag:
– Vi ser på denne prisen som anerkjennelse for at vi har tatt stort steg i riktig retning: Vi bruker ressursene på at teknologien skal sette brukeren i sentrum – ikke omvendt, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

 

Hvordan lager du et tilgjengelig nettsted? Det har Henrik Wigestrand i nettredaksjonen laget en sang om:

Du kan også lese tidligere innlegg på denne bloggen:
Veien til bryllupet steg for steg
Skatteetatens gullgravere
Sommer, sol og skatt på små skjermer

Statens vegvesen fikk prisen for årets statlige nettsted og Akershus fylkeskommune fikk prisen for årets kommunale nettsted. Les pressemeldingen på Difis sider.

Juryens begrunnelse for at skatteetaten.no fikk Tilgjengelighetsprisen 2013:

Vinneren av årets tilgjengelighetspris fremstår som et foregangseksempel innen systematisk arbeid for bedre brukskvalitet. Juryen vil gjerne understreke sammenhengen mellom nettstedets grunnleggende gode kvalitet og god tilgjengelighet i praksis. Universell utforming handler nettopp ikke om det spesielle, men en grunnleggende holdning om å nå alle gjennom god brukervennlighet, god kodekvalitet og klart språk.

En utfordring til årets vinner er å gjøre de engelske og polske sidene like gode som de norske. I tillegg bør nettstedet jobbe videre med å forbedre navigasjonen med tastatur og kvaliteten på HTML-kodingen.

Årets vinner viser seg som en fremtidsrettet etat ved å ta i bruk HTML 5 og responsivt design.

Juryen bestod av:

– Helge Kaasin, NRK
– Haakon Halvorsen, Making Waves
– Ståle Johnsen, Fagbladet Utdanning
– Egil Jacobsen, Aletheia kommunikasjon
– Aud Marie Hauge, Epinova
– Dagfinn Rømen, Difi
– Frank Fardal, Difi
– Hege Johanne Tafjord, Difi